فرمهای ثبت ایده در جشنواره اینوماین 2
تعداد بازدیدکنندگان
آخرین اخبار یونیدرو
تازه های یونیدرو
رویدادها
عنوان دوره
عنوان دوره
دوره آموزشی مدلسازی و تخمین زمین آماری منابع معدنی
Geostatistical Modeling and Mineral Resources Estimation
تخمین منبع معدنی یکی از اساسیترین مراحل در ارزیابی ذخیره معدنی است که در مراحل پایانی عملیات اکتشاف انجام میشود. زمین آمار ابزار قدرتمندی است که میتواند منبع معدنی را با صحت و اعتبار مناسبی تخمین بزند و همچنین عدم قطعیت تخمین را نیز برای هر بلوک از ماده معدنی بدست آورد. با استفاده از علم آمار و زمین آمار میتوان کیفیت دادهها را بررسی کرد، دادههای قابل اطمینان را شناسایی کرد و از دادههای غیرقابل اطمینان صرف نظر کرد و نهایتاً منبع معدنی را با صحت بیشتری تخمین زد. بعلاوه این امکان وجود دارد که با بهینهسازی پارامترهای تخمین، مدل تخمینی معتبرتری را ارائه داد که این امر میتواند در کلاسهبندی منبع معدنی تأثیر بگذارد و تناژ منبع اندازهگیری شده و شناسایی شده را افزایش دهد.
این دوره جهت آموزش مراحل مختلف تخمین منابع معدنی با نگرشی بر استاندارد گزارشهایMineral Resource Estimation شرکتهای صاحب نام معدنی طراحی شده است. همچنین از اهداف این دوره تشریح تئوری و کاربردی تکنیکهای آماری و زمینآماری است که میتوانند راه حلی برای ابهامات و چالشهای موجود در این زمینه را ارائه دهند. بعلاوه، روشهای مختلفی جهت کلاسهبندی منابع مورد بررسی قرار میگیرد و در آخر چگونگی گزارشنویسی تخمین منابع معدنی مورد بحث قرار میگیرد.
شرکتکنندگان در این دوره جدیدترین مفاهیم و روشهای آماری و زمین آماری موجود در زمینه تخمین منابع معدنی را میآموزند تا بتوانند تخمین منبع معدنی را با اعتبار بیشتر و عدم قطعیت کمتر انجام دهند. همچنین روشها و مفاهیم مختلف با استفاده از نرمافزارهای تخصصی زمین آماری به صورت عملی بر روی دادههای اکتشافی پیادهسازی میشوند تا شرکتکننده بتواند با درک مفاهیم تئوری از نرمافزار به شکل بهینه استفاده کند. در سرفصلهای دوره مفاهیم کاربردی به همراه مطالبی که کمتر در صنعت به آنها پرداخته شده است، مطرح خواهند شد. از جمله روشهای تضمین کیفیت و کنترل کیفیت دادهها (QA/QC)، پیش پردازش دادهها (Declustering, NScore, Detrending,…) تحلیل طول مناسب کامپوزیت، بررسی مقادیر خارج از ردیف (Capping)، اصول دامنهبندی منبع بر اساس کنترلکنندههای زمینشناسی (Domaining) و معرفی روش (Distance Function) واریوگرافی و تحلیل ساختار، تحلیل ابعاد مدل بلوکی، تخمین بر اساس کریگینگ (Ordinary & Simple Kriging) آنالیز کمی شعاع جستجوی کریگینگ (QKNA) اصول شبیهسازی پیوسته و گسسته (SGS, SIS)، روشهای اعتبارسنجی نتایج مدل بلوکی (Validating) روشهای اندازهگیری دانسیته (Dry Bulk Density estimation) و در نهایت روشهای کلاسیک و نوین ردهبندی (Classification).