مؤسسه آموزشی مشترک با حضور کرباسیان و نیلی احمدآبادی افتتاح شد - موسسه یونیدور unidro
96/02/27
گام جدید ایمیدرو در حوزه پژوهش و آموزش
روز گذشته، مؤسسه پژوهشی و آموزشی مشترک دانشگاه تهران و ایمیدرو در دانشکده متالورژی دانشگاه فنی با حضور مهدی کرباسیان رئیس هیات عامل ایمیدرو، محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران، داریوش اسماعیلی رئیس کمیته معدن کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ایران، علی اصغر خدایاری رئیس انجمن مهندسی معدن ایران، سید شمسالدین وهابی رئیس مؤسسه مشترک دانشگاه تهران و ایمیدرو، امیر خرمیشاد معاون برنامهریزی و توانمندسازی و سید شمسالدین سیاسیراد مدیر آموزش و پژوهش و فناوری ایمیدرو افتتاح شد. دومین نشست هیات امنای این مؤسسه نیز پیش از این افتتاحیه با حضور افراد یاد شده برگزار شد.
همکاری با مراکز پژوهشی برای جبران عقبماندگی
رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در دومین نشست هیات امنای این مؤسسه، اظهار کرد: پیشتر مؤسسه تحقیقات و کاربرد مواد معدنی تأسیس شد. در دوره گذشته قرار بود از ظرفیتهای علمی دانشگاه تهران و ظرفیتهای اجرایی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) برای آموزش، پژوهش و فناوری استفاده شود. متأسفانه در دولت گذشته این اتفاقات خیلی خوب پیش نرفت و این مؤسسه در فهرست خصوصیسازی قرار گرفت و واگذار شد. مهدی کرباسیان افزود: با پیگیریهای جدیدی که انجام شد به این جمعبندی رسیدیم که این کار بنیادی، دوباره انجام شود و ما نیز به عنوان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) علاقهمند به انجام این کار هستیم. به گفته وی، نکته مهم در این باره، بحث پژوهش، همکاریهای علمی و استفاده از ظرفیتهای دانشگاه تهران شامل پژوهشگران، استادان و دانشجویان است. کرباسیان گفت: در حوزه معدن و صنایع معدنی، کار اجرایی انجام میشود؛ اما آنچه باقی میماند نوآوری و پژوهشهای جدید است که ما بتوانیم نیازهای سازمان را در جایی که پشتوانه علمی داشته تأمین کنیم. همچنین دوستان در این مؤسسه باید با مراکز پژوهشی دنیا ارتباط داشته باشند و بتوانند عقبماندگی تاریخی ما را در زمینه فناوری جبران کنند. رئیس هیات عامل ایمیدرو در ادامه بیان کرد: در سفری که به همراه دکتر ظریف وزیر امور خارجه به ژاپن داشتیم، شرکت کوبه استیل که فناوری آهن اسفنجی را به ایران و دیگر کشورهای دنیا ارائه داده بود، بیان کرد در طراحیهای جدید و اصلاح در خطوط، شاهد صرفهجویی ۴۰ درصدی آب هستیم. این موضوع حاکی از اهمیت موضوع فناوری است. وی ادامه داد: در حال حاضر اقداماتی در مرکز تحقیقات و فرآوری مواد معدنی ایران در زمینه عناصر نادر خاکی در حال اجراست. کرباسیان از انجام این اقدامات در سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی، ابراز خوشحالی کرد و درباره انتخاب نام این مؤسسه گفت: درباره انتخاب نام این مؤسسه حساسیت ویژهای ندارم؛ اما بهتر است طولانی نباشد. در این جلسه پیشنهاداتی برای نام مؤسسه تحت عنوان (یونیدرو) یا (دانیدرو) مطرح شد. وی همچنین درباره پیشنهاد اصلاحات برخی موارد اساسنامه بیان کرد: اگر ضرورتی در این زمینه وجود دارد، مطرح شود. رئیس هیات عامل ایمیدرو در ادامه تصریح کرد: ایمیدرو فهرست انجمنها و سازمانهای بینالمللی که در آن عضویت دارد را به مؤسسه معرفی کرده تا بتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند. وی با اشاره به همکاری مرکز تحقیقات و فرآوری مواد معدنی ایران با مینتک افریقای جنوبی، تصریح کرد باید از ظرفیت این مراکز استفاده کرد. همکاری با مینتک اتفاقی بود که پس از اجرایی شدن برجام صورت گرفت و در واقع یکی از دستاوردهای برجام در دولت یازدهم محسوب میشود. کرباسیان با تأکید بر استفاده از ظرفیت مراکزی همچون مینتک، بیان کرد: ما به عنوان ایمیدرو در زمینه عضویت در مؤسسات و انجمنهای بینالمللی وارد شده تا مؤسسه کار خود را انجام دهد. وی همچنین در ادامه صحبتهای خود درباره پیشبینی وضعیت بازار مواد معدنی، افزود: در ابتدای سال ۲۰۱۶ پیشبینیها حاکی از آن بود که بازار سنگآهن تا حدی با ثبات شده است؛ اما در هفته گذشته، این محصول ۳۰ تا ۴۰درصد کاهش نرخ داشته است. دلیل این موضوع انحصار چین در بازار این محصول است و سیاستهای آن بازار سنگآهن را درگیر کرده است. چین ۵۰ درصد تولید و مصرف جهان را در اختیار دارد، در نتیجه تأثیر بسیاری بر بازار خواهد داشت.
دانشجویان دکتری؛ ثروتی بزرگ
رئیس دانشگاه تهران نیز در این آیین و در دومین نشست هیات امنای این مؤسسه اظهار کرد: این موضوع یک تحول بزرگ به وجود خواهد آورد. دانشگاه تهران یک دانشگاه جامع است و صنایع معدنی ایران یک نیاز جامع دارد؛ در نتیجه دانشگاه تهران میتواند در این زمینه کمک کند. محمود نیلی احمدآبادی ادامه داد: اعتقاد ما بر این است که دانشگاه تهران یک مسئولیت دارد. این دانشگاه ۱۰ هزار دانشجوی دکتری دارد که ثروتی بزرگ است و تنها باید برای آنها مسئله تعریف کنیم. وی همچنین افزود: چتر مؤسسه باید چتری ملی باشد. رئیس دانشگاه تهران در حاشیه آیین گشایش مؤسسه پژوهشی و آموزشی مشترک دانشگاه تهران و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در دانشکده متالورژی دانشگاه تهران گفت: مشارکت آحاد جامعه در انتخابات این دوره برای گزینش ریاستجمهوری اهمیت بالایی دارد و در واقع با انتخاب صحیح، زمینه چینش میوه برجام فراهم خواهد شد. به گزارش ایرنا محمود نیلی احمدآبادی، اظهار کرد: موضوع مشارکت مردم در انتخابات ریاستجمهوری این دوره، امری بدیهی و فرصت استثنایی به شمار میآید. وی تأکید کرد: این نکته اهمیت دارد که افرادی عهدهدار مسئولیت شوند که تعامل با کشورهای جهان را در دستور کار خود دارند. رئیس دانشگاه تهران گفت: فرصتی که این دوره انتخابات پیش روی قرار میدهد، برای حاکمیت و مردم اهمیت بسزایی دارد، از سویی مردم باور دارند که در سرنوشت آینده خود دخالت دارند و از جهتی دیگر حاکمیت فرصتی فراهم میکند که فرد مورد وثوق مردم، گزینش شود. نیلی احمدآبادی خاطرنشان کرد: انتخابات امروز به عنوان نماد پیشرفت در جوامع بشری است و اهمیت مشارکت در آن را میتوان به منزله ضرورت روشنی که پیامد تابش آفتاب است، ارزیابی کرد. وی تاکید کرد: حضور گسترده مردم تضمینی برای آینده کشور به شمار میآید که متکی به پشتیبانی همگانی است و علاوه بر این، ارتقای امنیت ملی را ضمانت میکند و توسعه را به همراه خواهد داشت. رئیس دانشگاه تهران در مقایسهای بین انتخابات ریاست جمهوری امریکا و فرانسه با ایران گفت: امروز جهانیان با همان حساسیتی که انتخابات این دو کشور را دنبال کردند، انتخابات ریاستجمهوری ایران را نیز دنبال میکنند. نیلی احمدآبادی افزود: انتخابات ریاستجمهوری ایران در موضوع توافق برجام بسیار اثرگذار است و مورد توجه قرار دارد. به گفته این مقام ارشد دانشگاهی کشور، جمهوری اسلامی ایران تنها کشور امن منطقه به شمار میرود و این موضوع سبب شده که با حساسیت زیادی انتخابات ریاستجمهوری مورد توجه قرار گیرد. وی گفت: واقعیت اینکه انتخابات ریاستجمهوری ایران روی سرنوشت آینده منطقه و جهان تأثیر دارد و کشورهایی که با جمهوری اسلامی در تعامل هستند، به این موضوع با اهمیت ویژهای مینگرند.
پایش دائمی مؤسسه
در ادامه نیز رئیس مؤسسه مشترک دانشگاه تهران و ایمیدرو درباره شروع به فعالیت این مؤسسه اظهار کرد: این مؤسسه با هدف کلی توسعه و پژوهش و فناوری در زمینههای توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) و بهرهگیری از تواناییها و امکانات دانشگاه تهران از جمله پردیس دانشکدههای فنی، پردیس علوم، دانشکدههای علوم انسانی، دانشکدههای علوم اجتماعی و سایر دانشکدهها تأسیس میشود. این مؤسسه از مؤسسههای پژوهشی تقاضا محور (نوع سوم) دانشگاه تهران است و با پشتیبانیهای علمی و معنوی «دانشگاه» و پشتیبانیهای مادی و تجربی «ایمیدرو» فعالیت میکند. شمسالدین وهابی همچنین در تشریح اهداف این مؤسسه، تصریح کرد: فعالیتهای این مؤسسه با تدوین اساسنامه و تشکیل هیات امناء و تجهیز فیزیکی و پشتیبانی مؤسسه و تشکیل کمیسیون دائمی شروع شد. وی در ادامه با اشاره به مهمترین موضوعات تعیین شده در کمیسیون دائمی اظهار کرد: پیشنهاد تعیین عنوان مؤسسه، ضرورت اصلاحات اساسنامه و تفاهمنامه درباره موضوع فعالیت مؤسسه، تعیین یک نفر عضو برای کمیسیون دائمی از بین اعضای هیات امنا، ضرورت بازنگری در گروههای پژوهشی و مجوز بهرهبرداری مؤسسه از فضای درون سازمانی دانشگاه و ایمیدرو از موضوعاتی است که در کمیسیون دائمی مطرح شده است. به گفته وهابی، فعالیتهای پایدار و موردی برای نظام مدیریتی پژوهش و آموزش مؤسسه پیشبینی شده است. وی همچنین با اشاره به فعالیتهای پایدار پیشبینی شده برای مؤسسه افزود: این فعالیتها شامل پایش فناوری درباره اهداف تعیین شده، آسیبشناسی و عارضهیابی، ایدهیابی و ایدهپردازی، رصد کردن پیوسته بهرهوری و رقابتپذیری در حوزههای فعالیت ایمیدرو و. . . میشود. وهابی تصریح کرد: ۸۵ درصد تاثیر نوسانات بخش صنایع معدنی ازسوی ۴ متغیر نرخ نفت، نرخ ارز، بودجه عمرانی و نقدینگی ایجاد میشود در نتیجه این متغیرها باید دائمی پایش شود. در پایان این آیین با حضور افراد یاد شده، مؤسسه یاد شده در دانشکده متالورژی دانشگاه فنی افتتاح شد.