حمایت از نوآورانه های معدن و صنایع معدنی - موسسه یونیدور unidro
در سالهای اخیر با درک اهمیت اقتصاد دانشبنیان در سطوح کلان و اجرایی سیاستگذاری کشور و به پیشتوانه تلاشهای نیروهای دانشی پرتوان و مستعد، سیاستها و حمایتهای متنوعی از فعالیتهای ارزشآفرین دانشبنیان وضع شده است. به طوری که پژوهشگران و ایدهپردازان گستردهای توانستهاند مبتنی بر تلاشهای علمی مستمر خود و با کمک این سیاستها و حمایتها، کسب و کارهای نوینی را در کشور راهاندازی نمایند. در یک مورد به طور مثال، در ایران بیش از 3500 شرکت دانشبنیان ضمن بهرهمندی از حمایتهای قانون «حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان» توانستهاند بازارهای نوینی را خلق کرده و یا سهم مناسبی از بازارهای موجود برای خود فراهم آورند.
سابقه بیش از نیم قرن فعالیتهای صنعتی و پژوهشی در بخش معدن و صنایع معدنی نیز نوید وجود ظرفیت بالای این بخش از صنعت در حرکت به مسیر اقتصاد دانشبنیان را میدهد. مؤسسه پژوهشی و آموزشی یونیدرو به پشتوانه انجام تعاملات مستقیم با نهادهای سیاستگذاری و حمایتی اقتصاد دانشبنیان در بخش معدن و صنایع معدنی مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی، دانشگاهها و مراکز پژوهشی، پارکهای علم و فناوری، مراکز نوآوری و شتابدهندههای نوآوری و...، پلت فرمی با عنوان «حمایت راهبردی از کنشگران و تجاری سازی نوآورانه های معدن و صنایع معدنی (حرکت)»را طراحی کرده و درصدد مسیر اجرای آن قرار دارد. این پلت فرم ضمن گردآوری سیاستها و حمایتهای کنشگران اقتصاد دانشبنیان معدن و صنایع معدنی، رویکردی همافزا در سطح سیاست و رویکردی پشتیبانی در سطح اجرا دارد.
تجربه برگزاری اولین جشنواره ایدههای ارزش آفرین بخش معدن و صنایع معدنی (اینوماین 1- تابستان 1397 ) در همکاری با طیف گستردهای از ذینفعان بخش معدن و صنایع معدنی و اقتصاد دانشبنیان نشان داد، یکی از موانع جدی در زمینه تهییج و ارتقای ایفاء نقش پژوهشگران، ایدهپردازان و کارآفرینان در بخش معدن و صنایع معدنی، کاستی در شناخت و آگاهی از حمایتها و دایره شمول آنهاست. از این رو یونیدرو به عنوان یک واسط حرفهای تلاش کرده است، فهرستی از این حمایتها که توسط سازمانها و نهادهای مرتبط در جلسات کارشناسی معرفی شدهاند را به صورتی جامع و ساده در اختیار مخاطبان قرار دهد.
با مراجعه به پیوندهای زیر میتوانید به راهنمای بهره برداری و کسب اطلاعات مورد نیاز از مراجع مذکور دست یابید.
2- پارک علم و فناوری دانشگاه تهران
5- صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی
6- سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)